Gycom har nu ingått strategiskt partnerskap med Eaton Electric AB, en världsledande leverantör inom elektronikkomponenter. Det nya partneravtalet gör Gycom till bolagets officiella automationspartner i Sverige.

Energihanteringsföretaget Eaton är med sina 85 000 anställda och verksamhet i mer än 170 länder en partner att räkna med när det kommer till elektronikkomponenter. Sedan den 1 januari 2022 stärker Gycom Eatons erbjudande på den svenska automationsmarknaden.

– Partnerskapet är strategiskt viktigt för oss och visar att vi är en automationsaktör att räkna med. Kombinationen av Eatons globala utvecklingsstyrka och vår kompetens inom automationslösningar kommer göra att vi kan supportera slutkunderna med effektiva lösningar byggda med kvalitativa komponenter, säger Staffan Sjöstedt, VD på Gycom.

Bolagens gemensamma historia sträcker sig flera år bakåt i tiden. Eatons produkter har varit en del av Gycoms utbud i hela 15 år och används fortfarande som standard i många automationsprojekt. När Gycom och Eaton nu intensifierar samarbetet skapas nya och långsiktiga möjligheter.

– Efter en lång tids samarbete tar vi och Gycom nu nästa steg tillsammans, genom att sätta pennan på pappret och formalisera partnerskapet. Som officiell automationspartner får Gycom ännu bättre support från vår centrala organisation. Samtidigt skapar det trygghet för kunder och tillverkare att veta att vi arbetar med licensierade partners, säger Fredrik Regnell, Sverigechef på Eaton.

För Gycoms del utgör det närmare samarbetet också ett steg vidare i bolagets strategi i att fokusera på automation och energidesign. Tillsammans med Eatons tekniska organisation kommer bolaget att kunna stärka sin kompetens och snabbhet, vilket skapar fördelar även för kunderna.

– Det här samarbetet visar att vi menar allvar i vår satsning på automation och energidesign, säger Staffan Sjöstedt och fortsätter:

– Vi och Eaton har gemensamma visioner om att växa och vara en del i energiomställningen. Dessutom riktar vi oss båda mot små och medelstora företag med lösningar inom IoT. Det ska bli väldigt spännande att se vilka lösningar det här samarbetet kommer möjliggöra för våra kunder!