Världen förändras. Energiomställningen är i full gång. Det innebär utmaningar, men också stora möjligheter. Vi på Gycom har alltid strävat efter att vara en trygg partner, med rätt produkter och rätt kompetens. Nu tar vi nästa steg för att göra dagens utmaningar till framtidens möjligheter, genom lanseringen av nya Gycom.

–  Den 1 september är det dags för den nya Gycom-logotypen att se dagens ljus. Men förändringen innebär mycket mer än bara en ny grafisk profil, säger Julia Erikson, marknadschef på Gycom och Enequi.

Staffan Sjöstedt, VD på Gycom, berättar att Gycom-teamet besitter en bred kompetens inom automation samt en djup produktkunskap.

–  Det våra ingenjörer, projektansvariga och säljare lägger största delen av sin arbetstid på har med tiden hamnat längre och längre ifrån vad Gycom har kommunicerat. Vi har under våren vunnit vårt största internationella projekt på många år; ett projekt där vi tar ett helhetsansvar. Det visar tydligt vår vision av Gycom som en ännu starkare automationspartner.

–  Under 2020 och 2021 har vi gjort ett gediget internt arbete som lett till en tydlig strategi för bolaget och varumärket Gycom. En strategi som innefattar både nya och historiskt värdefulla fokusområden inom automation. Den nya logotypen och grafiska profilen som vi lanserar i dag är en del i att anpassa vår kommunikation till var vi är i dag och alla möjligheter vi ser i morgon, säger Staffan.

Lars Fredriksson, styrelseordförande på Gycom och Enequi, ser Gycoms erfarenhet från komplexa B2B-projekt som ett starkt komplement till den energilagring och energikontroll som Enequi erbjuder.

– Den nya varumärkesprofilen för Gycom ligger helt rätt i tiden och öppnar upp för nya möjligheter och synergier mellan bolagen. Vi ser potential för tillväxt inom industri såväl som för kommersiella och privata fastigheter, både nationellt och internationellt.

Om Gycom

Rätt energi för dina möjligheter 

Gycom är en automationspartner inom energidesign för fastigheter, industri och krävande miljöer. Vi designar unikt matchade lösningar för varje utmaning och skapar nya möjligheter till framgång. Våra system används i dag av välrenommerade företag över hela världen. 

Gycom är en del av Enequi, med huvudkontor i Sollentuna, Stockholm och teknikutvecklingscenter i Mölndal, Göteborg.